Висшият съдебен съвет (ВСС) успя да подмени изцяло разговора и темите,

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) успя да подмени изцяло разговора и темите,
Коментари Харесай

Калпакчиев: ВСС подмени темите за избор на главен прокурор

Висшият правосъден съвет (ВСС) съумя да подмени напълно диалога и тематиките, които са значими в процедурата по желание на главен прокурор.

Това разяснява коментира ръководителят на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев по БНР. По думите му Висш съдебен съвет не приказва за нужната промяна в обвиняването, властта на основния прокурор и потребността от понижаване на пълномощията му.

Когато същината на процедурата се разполага в летния сезон, това демонстрира отвращение да има съществено разискване, разяснява Калпакчиев.

За репликата на единствения номиниран за поста на Цацаров - Иван Гешев, че не споделя визията на “десните екстремисти “ за разделянето на управляващите, Калпакчиев разяснява: Репликата, изпусната в изявлението, или може би провокативно да я е споделил, знаейки, че нищо няма да последва от това, в действителност може и да е вярна, т.е., че разделяне на управляващи и по-специално самостоятелност на правосъдната власт не съществува или най-малко в множеството случаи.

Той разяснява и случая с разкритите персонални данни на арбитър Мирослава Тодорова, която е някогашен ръководител Съюза на съдиите. Висш съдебен съвет е реагира някак под насила и с отвращение, не е ясно какво ще се случи от инспекцията в инспектората и за какво прокуратурата не е дейна по този случай, счита Калпакчиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР